Hajrá lányok!

2017. 10. 22. (vasárnap) 09.43

Elszántan várja a ma 18 órakor kezdődő DVSC-TVP–Zaglebie Lubin kupavisszavágót a csapat.

Két kétgólos vereség, mégis ég és föld a különbség. Hiába zárult 25–23-as hazai sikerrel a múlt szombati, lubini kupameccs, a csapat jókedvűen bizakodva indult haza Lengyelországból, hiszen a kétgólos differencia azt jelentette, hogy teljesen nyílt lesz a visszavágó. Szerdán, az Alba-Fehérvár elleni 27–25-ös hazai vereség után viszont vigasztalhatatlannak tűntek a debreceni lányok.

Az eltelet napok alatt daccá erősödött a bánat a lelkekben, s miután a játékosok megnézték a vasárnapi kupacsata felvezetésére készült videókat már látszott az arcokon, hogy történjék bármi, az ellenfél számára nem lesz vidám a vasárnap.

A szerdai bajnoki meccset kézsérülése miatt kihagyó Arna Sif Palsdottír egyre jobban van, elképzelhető, hogy vasárnap már pályára léphet, Román Dorina térde is javul ám vele még nem számolhat a Lubin ellen a szakmai stáb. A lengyelországi összecsapás után egyértelmű, hogy a továbbjutásra csak olyan védekezéssel van esélye a Lokinak, mint amilyet Lubinban, a két félidő végjátékában produkált. Kulcsmomentum lesz a múlt szombaton nyolc akciógólig jutó villámgyors balszélső, Kinga Grzyb semlegesítése és fontos, hogy ne tegyük ismét naggyá az első találkozón remekül védő Monika Maliczkiewiczet. A lengyel együttesbe minden bizonnyal visszatér a kupapárharc első felvonását kihagyó horvát Zana Maric, aki ott volt a Zaglebie péntek este Debrecenbe érkező buszán. A balkezes átlövő csatasorba állásával kevesebb szerep juthat Klaudia Pielesznek, s ez nem feltétlenül rossz hír, hiszen a 191 centiméter magas kézilabdázóval is meggyűlt a bajunk a múlt héten.

A DVSC-TVP szombaton délután tartotta a kupavisszavágó előtt edzését, aztán vasárnap 18 órakor kezdődhet a visszavágó!

Vasárnap 16 órakor nyitnak majd a csarnok pénztárai, s ekkor lesz kapunyitás is.Cikk nyomtatása